Welcome to MTurk Crowd

Work on Amazon Mechanical Turk, learn from the best, and have fun doing it. Join the crowd today!

Sign Up

I need help regarding qualifications

Discussion in 'MTurk Help & Resources' started by Louiedoo1, Jan 28, 2019.

  1. Louiedoo1

    Louiedoo1
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Jan 28, 2019
    Messages:
    6
    Likes:
    2
    Hello, I have joined about 3 weeks ago and I have been working Hits that i filter with "jobs I am qualified for". On Friday, I worked a job with no problem, it is on my list today that states I am qualified to work on it, but when i go to accept the Hit it is telling me I am not qualified. It does not state Qualify it states Accept and Work. I checked my previous jobs with this Requester and I have not had any rejections. Why does this Hit work one day and not the next?

    Help!
     
    jan likes this.
  2. jan

    jan
    Expand Collapse
    Moderator

    • Moderator
    Joined:
    Jan 12, 2016
    Messages:
    9,793
    Likes:
    21,298
    What HIT is it?
    Some requesters allow you to do X number of their HITS a day. Or X number period. Did you check Turk opticon? Look there to read the reviews about this requester. It will give you some information that might help.
     
  3. Louiedoo1

    Louiedoo1
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Jan 28, 2019
    Messages:
    6
    Likes:
    2
    It was with Prasannakumar Ghadage I didn't do more than 50 on Friday and today a job came up and I couldn't access it at all. I logged out and logged back in and it was still saying Accept but when I would click it, it said I wasn't qualified. I just downloaded the Turkopticon so hopefully will be helpful in the future. One other question, I took some qualifying tests over the weekend, do they let you know when and if you passed? Thank you
     
  4. theturkscribe

    theturkscribe
    Expand Collapse
    definitely has onion on her belt

    • Contributor
    Joined:
    Feb 6, 2018
    Messages:
    2,245
    Likes:
    6,379
    I can also use help with quals - qual scripts. I cannot seem to get qual sorter to do anything although it seems to have finished updating.
    I also got CH export but I don't think that is working either :(
     
    Collapse Signature Expand Signature
  5. Louiedoo1

    Louiedoo1
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Jan 28, 2019
    Messages:
    6
    Likes:
    2
    Hi there again,
    This is getting really frustrating as a newbie, I now have another requester that I had been working for all day on Friday and was stopped mid job because now suddenly I don't meet the qualifications. It is VBA Admin, I don't see any reviews on this requester, I have tried to access jobs from them every day and even though the jobs are saying Accept and Work I am not allowed. I checked to see what their qualifications are and I meet every one of them. I didn't have any of their Hits rejected, in fact I got a bonus on every one that I did work. Can any one explain what is going on and if I am doing something wrong?
     
  6. jan

    jan
    Expand Collapse
    Moderator

    • Moderator
    Joined:
    Jan 12, 2016
    Messages:
    9,793
    Likes:
    21,298
    It's possible that you are blocked. Did you put it on a panda? If you put in PC and it turns purple, then there is a block of some kind.
     
  7. Louiedoo1

    Louiedoo1
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Jan 28, 2019
    Messages:
    6
    Likes:
    2
    Why would they block you if you are doing a good job? It's all a bit confusing
     
  8. jan

    jan
    Expand Collapse
    Moderator

    • Moderator
    Joined:
    Jan 12, 2016
    Messages:
    9,793
    Likes:
    21,298
    I don't know that requester or what they are doing. So, I can just give some general guidance. There are some HITS that want you to do just a certain amount per day. Then they automatically stop you from doing more. Other hits let you do a certain # and then never again (I can think of some academic batches where I've been allowed to do, say, 250 and then no more. I've been capped. They want responses from other people. It wasn't that my work was poor quality, just that they needed other people to respond.

    I wish I had more information. I really don't know. If it IS turning purple, then there is a block of some kind.

    Did you try emailing them to ask?
     
  9. Louiedoo1

    Louiedoo1
    Expand Collapse
    New Member

    Joined:
    Jan 28, 2019
    Messages:
    6
    Likes:
    2
    It is purple, I emailed them on Friday but never had a response back yet.
     
    jan likes this.